Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de 2 cumhuriyetçi senatörün Başkan Donald Trump'ın sağlık yasasına karşı oy kullanmasının ardından dolar düşerken gelişen Asya ülkelerinin para birimleri değerlendi. Bölge Borsalarından oluşan endeks ise düştü.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi Eylül'den beri en düşük seviyeye geriledi.

Tayland para birimi baht Haziran 2015'ten beri en yüksek seviyeye çıktı, 10 yıllık tahvil faizi 2 baz puan düşerek %2.46 oldu.

Küresel yatırımcılar dün net 1.6 milyar baht (47.6 milyon dolar) değerinde tahvil, 16.8 milyon dolar değerinde hisse senedi sattı, böylece 8. günde de çıkışlar yaşandı.

Güney Kore wonu 5. günde de yükseldi, bu Nisan'dan beri en uzun süreli trend oldu. 10 yıllık tahvil faizi gerilerken Kospi Endeksi dün rekor kırmasının ardından bugün düştü.

Çin'de onshore yuan 7 günde de yükseldi ve Ekim 2015'ten beri en uzun süreli artış trendini kaydetti. Offshore yuan bir aydan fazla sürenin en yüksek seviyesine çıkarken 10 yıllık tahvil faizi 2 baz puan yükseldi. Şanghay borsası dünkü %2.6'lık kayıp sonrası düşüşünü sürdürdü.

Malezya ringiti yatay seyrederken 10 yıllığın faizi 2 baz puan düşerek %3.96 oldu. KLCI Endeksi %0.1 geriledi.

Endonezya rupisi 7. günde de yükseldi ve Eylül'den beri en uzun süreli artışı kaydetti, gösterge endeks 5 günlük yükseliş sonrası geriledi.

Tayvan doları %0.2 yükselirken 10 yıllık tahvil faizi geriledi. Gösterge endeks ise %0.1 düştü.