Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump'ın sağlık reformu tasarısı yasalaşamazken ve dolar küresel piyasalarda değer kaybederken TL bugün erken saatlerde dolar karşısında düştü.

Saat 08:57 itibariyle 3.5277'den işlem gören kur ilerleyen saatlerde 3.54'e dayandı. Dolar/TL dün gün boyu 3.52-3.53 seviyelerinde dalgalanmıştı. Kur, Binali Yıldırım'ın yeni kabineyi açıklamasının hemen ardından 3.53 seviyesinin üzerini görmesinden sonra 3.52'nin altına indi ve TSİ 15:26'da 3.5166 seviesinden işlem gördü. TL'nin dolar karşısındaki bu yükselişinde Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in kabinede kalması etkili oldu. 



Nomura Gelişen Piyasalar Ekonomisti İnan Demir dün Bloomberg HT'ye Dolar/TL'de son dönemdeki geri çekilmenin yurt içi gelişmelerden değil, doların küresel hareketinden kaynaklı olduğunu belirtmişti.



Turkey Macro View Consultancy Yönetici Direktörü Ferhat Yükseltürk de dolar/TL'de 3.50'nin altına hızlı bir kırılma beklemediğini, 3.50'nin altına inse de kalıcı bir hareket olmayacağını öngörmüştü.

Bugün saat 15:30’da ABD Haziran ayı konut başlangıçları verisi yayımlanıyor. Yurtiçinde önemli bir veri akışı yok. Avrupa Merkez Bankası'nın yarınki faiz toplantısı öncesi kurdaki sakin seyrin devam edebileceği belirtiliyor.