Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in 21 Temmuz Cuma günü Türkiye değerlendirmesini açıklaması bekleniyor.

Bloomberg HT'de Küresel Piyasalar programına konuk olan uzmanlar Fitch'ten değişim beklemiyor.

Tacirler Yatırım Baş Ekonomisti Özlem Bayraktar Gökşen not ve görünümde herhangi bir değişiklik beklemediğini söyledi.

Gökşen "Ocak ayındaki not indirimi sonrası yeniden notun yükselmesi ancak belirli yapısal reformlarla olacaktır. Evet, büyüme dinamiklerimiz güçlendi, Fitch de bu yıl için büyüme tahminini %4.7'ye çıkardı ancak hala belli kırılganlıklarımız var. Maliye politikasında belirgin bir bozulma var. Tüm bunlar dolayısıyla görünümde de değişim olmaz diyorum" yorumunu yaptı.




Finansinvest Ekonomisti Burak Kanlı da not ve görünümde değişim beklemiyor.

Kanlı "kredi notları aslında kamu borcunun derecelendirmesidir. Ve hesaplamada kullanılan yöntemde kamu mali disiplininin ağırlığı en yüksektir. Biz mali disiplin endişelerinden bahsediyorsak görünüm pozitife gelmez.

Kredi derecelendirme kuruluşları orta vadeli makro dinamiklere odaklanıyor. Ocak'ta not indirmiş bir kurumun tekrar yukarı yönlü değişikliğe gitmesi o kurumun 'ben herşeyi yanlış analiz etmişim' demesi olur. Ben bu nedenle değişim beklemiyorum" değerlendirmesini yaptı.

Fitch Ratings, bu yılın Ocak ayında Türkiye'nin kredi notunu "BBB-"den "B+" seviyesine çekerek yatırım yapılabilir seviyenin altına indirmiş, not görünümünü "durağan"da tutmuştu.