Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(22:55'te güncellendi)

ABD hisse senetleri, Perşembe günü, Başkan Donald Trump hakkındaki Rusya soruşturmasını yürüten FBI eski başkanlarından Robert Muller'in soruşturmayı Trump'ın finansal işleri konusunda genişletmesiyle, kayıplar ve kazançlar arasında gidip geldi. Euro, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin, bankanın varlık alımlarını en az Aralık ayına kadar sürdüreceğini, alımların enflasyonda sürdürülebilir bir toparlanma olana kadar devam edeceğini bildirmesiyle, tırmandı. Draghi, hala önemli miktarda genişlemeye ihtiyaç duyulduğuğunu belirtirkeni, karar konusunda sonbaharı işaret etti. 

S&P 500 Endeksi, Nasdaq 100 ve Dow Jones Sanayi Endeksi düşerken, hafifçe yükseldi. Dolar düştü. Tahviller yükseldi. Altın, erken saatlerde yüzde 0.5 düşmesinin ardından, yükseldi. 

RAM Active Investments SA'dan Portföy Yöneticisi Gilles Pradere, "Avrupa Merkez Bankası, son derece destekleyici yaklaşımını sürdürdü. Çünkü, daha iyi bir büyüme beklentisine rağmen, enflasyon hala çok düşük bir seviyede" şeklinde görüş bildirdi.

Euro'nun tırmanışıyla bölgedeki hisseler, yatırımcıların, ihracatçıların güçlü euro'dan zarar göreceğini fiyatlamasıyla, günü karışık seyirle tamamladı. Dolar, Salı günü 11 ayın en düşük seviyesine gelmesinin ardından yükselmeye başlamıştı. Ancak, Perşembe günü yükselişine son verdi. Yen, Japonya Merkez Bankası yetkililerinin enflasyon hedeflerine ulaşmak için belirledikleri zamanı bir miktar aşacaklarını belirmeleriyle, düştü. Petrol, üçüncü gününde de yükselişini sürdürdü. 

Hisse Senetleri

*S&P 500 Endeksi, New York saatiyle 14:53'de yüzde 0.1 yükselerek 2,475.66 seviyesine geldi. Nasdaq 100 Endeksi yüzde 0.1 düşerken, Nasdaq Bileşik Endeksi yatay seyretti. 

*Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.4 düştü. 

*MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi, yüzde 0.2 yükselerek, tarihi rekor seviyesine ulaştı. 

*İngiltere'de FTSE 100 Endeksi yüzde 0.8 yükseldi.

*Almanya'da DAX Endeksi yüzde 0.1'den daha az düştü. 

*MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.1'den daha az yükseldi. 

Para Birimleri 

*Euro dolar karşısında bir baz puan yükselerek, Ocak 2015'den bu yana en yüksek seviyesi olan 1.1618'e geldi. 

*Sterlin bir baz puandan daha az düşerek, 1.2968 dolar seviyesinden işlem gördü. 

*Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.3 düşerek, neredeyse bir yılın en düşük seviyesine geldi. 

*Japon yeni, bir baz puandan daha az yükselerek, 112 dolar seviyesine geldi. 

Tahviller

*ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi değişmedi ve yüzde 2.27 olarak kaldı.

*Almanya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi bir baz puan düşerek yüzde 0.53'e indi.

*İngiltere'nin 10 yıllıklarının faizi bir baz puan yükselerek yüzde 1.205'e ulaştı.

Emtia

*Altın, yüzde 0.2 yükselerek ons başına 1,243.84 dolardan işlem gördü.

*Batı Teksas Petrolü(WTI), yüzde 0.7'lik düşüşle varil başına 46.79 dolardan işlem gördü. 

*Bloomberg Emtia Endeksi, yüzde 0.1 tırmanarak, 26 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyesine çıktı. 

Asya

*Avustralya doları, genellikle volatil seyreden aylık istihdam verisinin Haziran ayında tam zamanlı istihdamda güçlü artış olduğunu göstermesinin ardından geriledi. Avustralya para birimi bu yıl yüzde 10'dan daha fazla yükselerek, G-10 ülkeleri paraşaro arasında en iyi performans gösteren para oldu.

*Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.5 yükselirken, Tokyo'da Topix Endeksi yüzde 0.7 tırmanarak yaklaşık iki yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

(22:55'te güncellendi)