Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

HSBC Portföy Yönetimi Stratejisti İbrahim Aksoy Bloomberg HT'deki Yatırım Kulübü programına konuk oldu.

Yurtdışı faktörlerin de Borsadaki yükselişi desteklediğini belirten "Türkiye hisse senetleri piyasası gelişen piyasa ortalamasına göre fiyat/kar oranı gibi metrikler arasında oldukça uzun dönemdir çok ucuz seviyelerde işlem görüyor. 1. çeyrek bilançoları iyiydi, 2. çeyreğin de iyi gelmesi bekleniyor. O yüzden şu an için bu hareketi tersine döndürecek birşey yok gibi görünüyor." değerlendirmesini yaptı.

Hisse senedi piyasalarında sert satış beklemediklerini belirten Aksoy "Trend devam ediyor, şirket karlarının olumlu gelecek olması da endeksin buradan daha yukarı seviyelere gidebileceğine işaret ediyor" yorumunu yaptı.

AMB KARARININ TL'YE ETKİSİ

Aksoy Avrupa Merkez Bankası'nın bugün nasıl bir mesaj vereceği ve piyasalara olası etkisine dair soruya "Bence Avrupa MB parasal sıkılaştırmada çok acele edilmeyeceği mesajı verebilir. Böyle bir mesajla Euro/Dolar 'da sert düşüş görebiliriz.

Parasal sıkılaştırma mesajı verilmezse Türkiye gibi gelişen piyasaları olumlu etkileyebilir. Paritede düşüşün Dolar/TL 'de etkisi sınırlı kalabilir çünkü euro/dolar'daki düşüş doları destekleyecektir" yanıtını verdi.