Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Union Bancaire Privee Ubp SA üst düzey yöneticisi Norman Villamin'e göre, tahvil piyasası yatırımcıları, Fed'in varlık alımlarından yıllar sonra planladığı bilanço küçültme programının tam etkilerine hazır değil.

Şirketin özel bankacılık baş yatırım yetkilisi Villamin, Hong Kong'da bu hafta verdiği röportajda, ekonomik koşullar gelişim gösterirken Fed'in Hazine tahvili piyasasına olan desteğini kaldırmaya hazırlanmasıyla birlikte, yatırımcıların sabit gelirli araçlarda kaybetmeye hazırlanması gerektiğini belirtti.

Villamin, "Tahvil piyasaları, Fed'in neredeyse hiçbir şey yapmadığı bir ortamda fiyatlamada bulunuyor ve biz, Fed'in ilerlemeye devam etmesinin akla uygun olduğu görüşündeyiz" dedi ve "Tahvil piyasalarında, Fed'in bu etkisi eksik fiyatlanıyor" diye konuştu.

Faizlerin geçtiğimiz ay 2017 içerisinde ikinci kez artırılmasının ardından Fed Başkanı Janet Yellen, Fed'in 4.5 trilyon dolarlık bilançosunu küçültme sürecinin "göreceli yakın" bir zamanda başlayabileceğini kaydetti.  

Villamin, Fed'in ABD'de cansız kalan ekonomik koşullara rağmen Fed'in normalizasyon stratejisine devam etmesi konusunda şüpheci olan yatırımcıların hazırlıksız yakalanmış olabileceğini dile getirdi.