Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dün gelişen piyasa kurlarındaki satışlar ve Almanya geriliminin etkisiyle akşam saatlerinde 3.56'yı test eden kur yeni güne 3.55 seviyelerinde başladı. Kur daha sonra yükselişe geçerek 3.56'yı aştı.

Bugün ABD'de S&P Case Shiller konut fiyat endeksi ve ABD'de Temmuz Tüketici Güveni izlenecek. Yurt içinde de Almanya konusundaki gelişmeler takip edilecek. Yarınki Fed'in faiz kararı piyasalar açısından en önemli gündem maddesini oluşturuyor. Fed'in faiz oranlarında değişikliğe gitmesi beklenmiyor ancak bilanço küçültme sürecine dair yapılacak açıklamalar önemli olacak.

Perşembe günkü TCMB kararı da piyasaların radarında olacak. TCMB'nin faiz oranlarında değişikliğe gitmesi beklenmiyor, sıkı duruşun devam edip etmeyeceği konusunda verilecek mesajlar izlenecek.



"TÜRK VARLIKLARINDA NEGATİF ETKİ"

Kapital FX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan Almanya ile aradaki tansiyonun yapılan açıklamalarla yükselmesinin genel olarak Türk finansal varlıkları üzerinde negatif bir etki yarattığını belirtti.

Erkan "Piyasaya yön verecek asıl önemli olaylar ise yarın açıklanacak olan FOMC, ertesi günü TCMB ve onun da ertesi günü ABD’nin 2. çeyrek GSYH’si olacaktır. Kurun 3,56 – 3,58 bantlarında konsolide olması beklenebilir, 3,60 üzerinde trend net birşekilde TRY aleyhine dönecektir. 3,56’nın altında kalıcılık mümkün olabilirse 3,52 seviyesi izlenebilir." değerlendirmesini yaptı.