Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası İcra Kurulu Üyesi Yves Mersch, bankanın enflasyon hedefine ulaşmada daha kendinden emin olabileceğini, ancak bu görevin tamamlandığını söyleyebilmek için hala çok erken olduğunu kaydetti. 

Mersch, Salı günü Singapur'daki etkinlikte yaptığı konuşmada, "Altta yatan enflasyon baskılarının kademeli olarak kuvvetlenerek manşet enflasyonu desteklemesi için çok önemli bir miktarda parasal teşviğe hala ihtiyaç var" dedi ve "Reflasyonel baskılar görüyoruz. Fiyatlama zincirinin erken evrelerindeki güçlü fiyat baskıları, sonraki evrelere hala geçmiş değil" diye konuştu. 

Mersch'in yorumları, Draghi'nin geçtiğimiz hafta Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu'nun teşvik ayarlarını değiştirmeme kararının ardından yaptığı giriş konuşmasını hatırlattı. Draghi, yetkililerin 2.3 trilyon euroluk (2.7 trilyon dolar) tahvil alım programından çıkmaya ne zaman başlayacakları konusunda birkaç ipucu verdi ve bankanın, birkaç fiyat baskısı görünürdeyken, bankanın "henüz buna hazır olmadığı" görüşünü savundu.

Mersch, Avrupa Merkez Bankası'nın maaş büyümesinin durgun kalmasına ilişkin endişelerini yineledi ve hükümetlerin yapısal reformları uygulamada çok yavaş davrandıklarını vurguladı.