Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Goldman Sachs, çoğu yatırımcının eurodaki güçlenişin Avrupa hisse senetleri için olumsuz olduğu yönündeki görüşlerine kesin gözüyle bakmıyor. 

Goldman Sachs, sağlam küresel ekonomik ortamın, Euro bölgesi ortak para birimindeki kazançların Avrupa'daki gelirleri tehdit altında bırakmasının önüne geçebileceğini düşünüyor. Yatırımcılar, euronun bölgedeki ihracatçılara baskı yapacağı konusunda endişelenmeye başlarken, Goldman yetkilisi Christian Mueller-Glissmann, eurodaki yükselişin Avrup hisse senetlerinin durumunu değiştirmediğini söylüyor. 

Londra merkezli portföy stratejisi ve varlık dağıtımı direktörü Mueller-Glissmann, "Güçlü euronun ihracat tarafına baskı yapması muhtemel, ancak, küresel büyümedeki sağlamlık daha önemli bir unsur" dedi ve "Bu yüzden piyasa, güçlü euroya aldırış etmeyebilir" diye konuştu. 

Eşi benzeri görülmemiş parasal teşviğe bağlı olarak yıllarca bölge ihracatçılarını destekleyen zayıf euro, bu yıl G-10 paraları içerisinde İsveç Kronu'ndan sonra ikinci sırada yer alıyor. Euro bölgesi hisse senetleri ve para birimi, bu ay çoğunlukla farklı yönlerde hareket etti. Hisse senetleri ve euro arasındaki bu ilişki, bölge ihracatçılarının görünümünü kötü etkiliyor. Bölgedeki kar revizeleri de negatife döndü.