Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de 10 yıllık Hazine tahvillerinin faizi, Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının öncesinde kritik yüzde 2.23 seviyesinin karşısında küçük toparlanma işaretleri veriyor. Bu kritik seviye, dolarda toparlanma evresi başlatabilir. Bloomberg teknik analisti Sejul Gokal, doların karşı karşıya olduğu riskler arasında fiyatlardaki cansızlık ve pozisyonlardaki sıkışıklık olduğunu bildirdi. 

Tahvil piyasalarında satış beklentisi içerisinde olan yatırımcılar, Pazartesi günü yüzde 2.23 destek seviyesinde devreye girdi. Bu seviye, Haziran ayının sonlarındaki kırılma noktası idi. 

Dolardaki net spekülatif kısa pozisyonlar, Fed'in Çarşamba günkü faiz kararı öncesi, 2013'ten bu yana olan en yüksek seviyelerinde seyrediyor. 

ABD Hazine tahvili faizleri ve Bloomberg Dolar Spot Endeksi'nde potansiyel yukarı yönlü hızlandırıcı etkisi olan işlemler, Fed'in bilanço tablosunu küçültmeye dair herhangi bir planını duyurması ve TÜFE'de son dönemde gerçekleşen zayıflığın geçici olduğunu kabul edeceklerinden kaynaklanıyor olabilir. 

Piyasalar, Fed'in Aralık ayında faiz artışına gitmesini yüzde 43 seviyesinden fiyatlıyor.