Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dün akşam saatlerinde 3.57'ye yükselen kur yeni güne sınırlı düşüşle başladı. Dolar/TL saat 16:34 itibarıyla 3.5541'den işlem gördü.

Hazine’nin bu yılki borçlanma limitinin artırılması için yasal değişikliğe hazırlandığı haberi dolar/TL'nin yükselişinde etkili olmuştu.

Bu akşam 21:00'de açıklanacak Fed'in faiz kararı dolar açısından kritik olacak. Faiz oranlarında bir değişim beklenmiyor ancak bilanço daraltma sürecinin ne zaman başlayacağı ve enflasyon söylemleri piyasalarca yakından izlenecek.

Ak Yatırım yolladığı bir notta "Fed’in faiz oranlarında değişikliğe gitmemesini ve bilanço küçültmesi başlangıç tarihine dair kesin bilgi vermemesini bekliyoruz. Fed kararı ile birlikte yayımlanacak notta ise Fed’in bilanço küçültmesine ne ölçüde değinildiğini göreceğiz. Burada zamanlama ile ilgili olarak daha önceki metinlerde yer alan “this year – bu yıl içerisinde ” yerine “soon-yakında” ifadesinin gelmesi durumunda bilanço küçültmesi konusunda Fed’in ısrarcı olduğunu görebiliriz. Bu senaryoda dolar pozitif etkilenebilir." yorumunu yaptı.