Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Türk Eximbank, China Development Bank'tan 200 milyon dolar tutarında 3 yıl vadeli kredi temin etti.

Türk Eximbank açıklamasına göre, banka, dünyanın "en büyük" ulusal kalkınma bankası olan China Development Bank'tan 200 milyon dolarlık kredi sağladı.

Türk Eximbank ile China Development Bank yetkilileri, söz konusu bu finansman işleminin yanı sıra dış ticaret ve proje finansmanı da dahil birçok alanda iş birliğinin artırılması konusunda mutabakata vardı.

Türk Eximbank'ın 2017 yılında bugüne kadar sağladığı yurt dışı kaynak tutarı 2,1 milyar dolara ulaştı. Söz konusu tutarın yaklaşık 869 milyon dolarlık kısmı orta ve uzun vadeli kaynaklardan oluşuyor.

Kredi için Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ve China Development Bank Genel Müdür Yardımcısı Yang Peixing, Türk Eximbank Genel Müdürlüğü'nde bir araya geldi.

Yıldırım, burada yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"Bu kredi, 3 yıl vadeli olması açısından Türk Eximbank'ın fonlama olanaklarını çeşitlendirme ve orta-uzun vadeli kredi portföyünü artırma stratejisi ile uyum göstermektedir.

Ayrıca, son aylarda Çin bankaları ile geliştirilen ilişkilerimiz kapsamında Eximbank 500 milyon dolar tutarında orta-uzun vadeli kaynak sağladı."

AA