Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

14 trilyon dolar değerindeki Hazine tahvili piyasalarında artan kısa pozisyonlar, Fed'in başka bir faiz artışına yakın olduğunu göstermekteydi. Ancak, Fed faizlerde değişiklik yapmadı. 



Fed'in faiz kararının ve enflasyona yönelik üslubunda biraz değişiklik yapmasının ardından 2 yıl vadeli tahvil faizleri 3 baz puan, 5 yıl vadeli tahvillerin faizi ise 6 baz puan düştü.   

Vadeli piyasada 2 yıl vadeli tahvillerin değeri düşeceği yönündeki işlemleri kuvvetlendiren hedge fonları ve diğer büyük spekülatörler, Fed faiz kararının ardından gerçekleşen işlemlerde sarsıldı. Kısa pozisyonları kuvvetlendiren bu grubun 5 yıl vadeli tahvillere gelecek satış beklentileri, Nisan'dan bu yana olan en yüksek seviyesindeydi. Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) açıklamaları, tahvillere yakın bir zamanda satış gelmeyeceğini öne sürdü ve traderların pozisyon değiştirmesiyle vadeli piyasalarda işlem hacminin artmasını tetikledi. 

BMO Capital Markets'te baş ABD faiz oranları stratejisti Ian Lyngen, "Açıklamalar, tahvil alımlarından kademeli olarak çıkma yönünden şahinvari, faiz artışları yönünden ise güvercinvariydi" dedi. 

Fed yetkilileri, enflasyonun "son dönemde" azaldığı ve yüzde 2'lik hedefin "bir miktar" aşağısında olduğu yorumlarına Çarşamba günkü açıklamasında yer vermedi.