Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Doları, Beyaz Saray ile Kuzey Kore ve Rusya arasında haftasonu boyunca artan gerginlikle sabah saatlerindeki işlemlerde yen karşısında aşağı yönde hareket etti. 

Vladimir Putin, ABD'ye, Kongre tarafından onaylanan yeni yaptırımların karşılığında, Rusya'da görev yapan diplomat sayısının yaklaşık üçte ikisini azaltma talimatı verdi. Kuzey Kore, Cuma günü başka bir kıtalararası balistik füze denemesi yaptı.  



Macquarie Bank Ltd.'de Singapur merkezli Döviz ve sabit gelir stratejisi başkanı Nizam İdris, "Trump yönetimine olan güvenin, ekonomik verinin istikrar kazanmasına rağmen, siyasette tekrar tekrar atılan yanlış adımlarla azalması buradaki asıl nokta" dedi ve "Bu hafta, yatırımcılar tarım dışı istihdam verisini ve tüketici harcamaları verisini beklerke, dolar için büyük ihtimalle önemli geçecek" diye konuştu. 

ABD para birimi, Temmuz ayını yüzde 2.2'lik kayıpla tamamlamaya hazırlanıyor. Dolar, beş ay üst üste değer kaybetti ve 2011 Nisan'ından bu yana olan en uzun arka arka kayıplarını gerçekleştiriyor.