Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Wikileaks, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un seçim kampanyasıyla bağlantılı olduğunu iddia ettiği 20 binden fazla doğrulanmış e-postayı yayınladı.

Wikileaks'in internet sitesi üzerinden içerisinde arama yapılabilen bir form üzerinden yayınlanan elektronik postaların Mart 2009-Nisan 2017 arası dönemi kapsadığı belirtilirken, ele geçirilen 71.848 e-postadan, 21.075'inin doğrulandığı belirtildi.

Fransa Seçim Kurulu yaptığı yazılı açıklamada, Macron'un kampanyasına ait olduğu bildirilen elektronik postaların yasa dışı yollardan elde edilmesini ve seçim yasaklarının da başlamış olduğunu gerekçe göstererek basının konuyla ilgili haber yapmamasını ilgili dokümanların vatandaşlarca sosyal medyadan paylaşılmamasını istemişti.

Açıklamada, kampanyadan çalınan gerçek dokümanların sahte dokümanlarla karıştırılarak internette servis edildiği belirtilmişti.

RUSYA ŞÜPHESİ

Daha önce de güvenlik şirketi Trend Micro uzmanı Feke Hacquebord, Rusya istihbaratı için çalışan bilgisayar korsanlarının Macron'un kampanyasına saldırı düzenlediğini bildirmiş, olay Macron'un kampanya merkezi yetkililerince de doğrulanmıştı.

Seçimin iki gün öncesinde meydana gelen bu ifşaatın, seçimin sonucunu aşırı sağcı Marine Le Pen lehine etkileme gayreti olduğu değerlendirilmişti. Rusya'nın Marine Le Pen ile iyi ilişkileri olduğu biliniyor.

HT