Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro, yatırımcılar ABD'de Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin öncesinde dolardaki uzun pozisyonları azaltmaya devam ederken, dolar karşısında bu haftaki yükselişinin ikinci gününe girdi. 

Euro bölgesi ortak para birimi, dolar karşısında yüzde 0.6 kadar yükselerek 2015 yılının Ocak ayından bu yana geldiği en yüksek seviye olan 1.1868'e çıktı. Kamuya açık konuşma yetkisi bulunmadığı için ismini vermek istemeyen Avrupalı bir trader, Euro/Dolar paritesindeki bu hareketin, 1.1870 seviyesinin önünde gerçekleşecek satışlar ile tamamlanacağını belirtti. Avrupa'daki yaz tatilleri dolayısıyla işlem hacmi düşük seyrediyor. Grafiklere bakıldığında, bir sonraki direnç noktasının, 12 Ocak 2015'teki yüksek seviye olan 1.1871 olduğu görülüyor. 

Bank of America Merrill Lynch, dolarda yükseliş için yer olmasına rağmen hedge fonlarının ABD para biriminde tekrar satışa dönmeleriyle birlikte, doların düşük kalacağını düşünüyor. Bankanın G-10 paraları strateji müdürü Athanasios Vamvakidis, bankanın çoğu müşterisinin, yılın büyük bir kısmında dolar satışında bulunduğunu ve doların Temmuz ayında kurumsal yatırımcılardan bulduğu desteği kaybettiğini bildirdi. 

Euro/dolar paritesi, TSİ 13:58'de yüzde 0.28 yükseldi ve 1.1835 seviyesinden işlem gördü.