Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Halk GYO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre şirketin yılın ilk yarısında kira, konut ve finansal gelirlerinden oluşan toplam hasılatı 43,5 milyon lira oldu.

Şirketin ilk yarı net karı 24,7 milyon lira seviyesinde gerçekleşirken, nitelikli ofis, konut ve otel projelerinden oluşan gayrimenkul portföy büyüklüğü de 2 milyar liraya yaklaştı.

Türkiyenin öncelikle bölgesel, nihai olarak da küresel finans merkezi olması vizyonu ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda hayata geçirilen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İUFM) projesinin en büyük paydaşlarından biri olan Halk GYO, proje kapsamında 46 ve 34 katlı iki ofis kulesi ve 8er katlı 3 ticari blokun inşasına 2016 yıl sonunda başladı. Türkiyenin önde gelen finans kuruluşlarını bir araya getirecek mega projenin tamamlandığında binlerce kişiye yeni iş imkanı sağlaması öngörülüyor.

Halk GYOnun Vakıf GYO ile ortak hayata geçirdiği, Aydos Ormanının yanı başında yüzde 90 peyzaj alanı ile yükselmeye devam eden bin 37 konutluk Bizimtepe Aydos Konut projesinde satışlar sürüyor.

Halk GYO ve ER Konut AŞ ortaklığında Erzurumda hayata geçirilen Şehristan Konutları projesinin satışları da devam ediyor. 24 bin metrekarelik arsa üzerinde, 3 farklı tipte 13er katlı 13 bloktan ve toplamda 620 daireden oluşan projenin Mayıs 2018 tarihinde alıcılarına teslim edilmesi planlanıyor.


- "Ülke ve sektör olarak ikinci çeyrekte vites artırdık"


Açıklamada, konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Halk GYO Genel Müdürü Dr. Feyzullah Yetgin, Türkiye açısından ekonomik ve sosyal zorluklarla başlayan 2017 yılının, akılcı manevralarla başarıya dönüştüğünü ifade etti.

Halk GYO olarak faaliyete başladıkları 2010 yılından bu yana gayrimenkul sektörüne ve ülkeye değer katmak için çalıştıklarını belirten Yetgin, "7 yıl gibi kısa bir sürede portföyümüzü yeni projelerle zenginleştirerek, yaklaşık 4 kat artırdık. 2017, hem bizim hem de ülkemiz için mutluluk verici düzeydeki ekonomik istikrar ve başarılarla sürüyor. Ülke ve sektör olarak ikinci çeyrekte de vitesi artırdık. Şimdi 2023 hedefleri doğrultusunda tam gaz ilerleme vakti." değerlendirmesinde bulundu.

Yetgin, prestijli konut projeleriyle kent yaşamına değer kattıklarını, Halk GYO adıyla imza attıkları her işte öncelikli olarak insanların yaşam standartlarını yükselttiklerini, bulundukları bölgenin fiziki ve sosyal şartlarına da katkı sağlamayı amaçladıklarını vurguladı.

Bizimtepe Aydos, Şehristan Konutları, Referans Bakırköy gibi projelerin bu anlayışın sonucunda ülkeye değer katan ve talep gören işler olduğunu bildiren Yetgin, "İstanbulu küresel bir finans merkezine dönüştürecek İUFM projesi de çevresine ve dokunduğu birçok sektöre değer katan bir proje olacaktır. Halk GYO olarak hayata geçirdiğimiz ve paydaşı olduğumuz her işle sektöre ve ülkemize katkımızı artırarak sürdürmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.