Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'de dış ticaret büyümesi Temmuz ayında zayıfladı. Bu durum, hem ülkenin ekonomik büyümesi hem de küresel talep için olumsuz bir işaret.

Haziran ayında dolar bazında yüzde 11.3 artan ihracat Temmuz ayında yüzde 7.2 artışa yavaşlarken, ithalat önceki ay yüzde 17.2 arttıktan sonra Temmuz ayında yüzde 11 yükseldi. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, ihracatın yüzde 11 ve ithalatın yüzde 18 artması bekleniyordu.

Dış ticaret fazlası ise Temmuz ayında 46.7 milyar dolara çıkarak yükselişini beşinci aya taşıdı. Önceki ay 42.75 milyar dolar olan dış ticaret fazlasının 45 milyar dolar düzeyinde gerçekleşmesi bekleniyordu.

Hong Kong'da Australia & New Zealand Banking Group baş Çin ekonomisti Raymond Yeung, "Genel ihracat ve ithalat halen güçlü" dedi.

Çin ürünlerine yönelik talep, büyük ticaret ortaklarındaki toparlanmanın sürmesi ile birlikte güçlü kalmaya devam etti. çeride, beklenenden daha güçlü üretim de güçlü ithalat talebini destekledi. Ancak dünyanın en büyük ihracatçısı Çin, ABD Başkanı Donald Trump'ın bu ülke hakkındaki olumsuz yorumlarının ardından meydana gelen belirsizlikle karşı karşıya.