Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'yi, ABD Guam bölgesine füze atışında bulunulacağı yönündeki tehditlerin sürmesi durumunda güçlü bir cevap alacağı konusunda uyardı. Japonya Savunma Bakanı Itsunori Onodera, Japonya'nın, Guam'a atılacak füzeye engel olmasının yasal olduğunu söyledi.

Güney Kore sözcüsü, "Sert bir uyarıda bulunuyoruz" dedi ve "Kuzey Kore, sert uyarımıza rağmen provokasyonu sürdürürse, Güney Kore ordusu ve ABD-Güney Kore birliğinden güçlü bir cevap alacak" diye konuştu. 

Kuzey Kore, ABD Başkanı Donald Trump'ın "gazap ve öfke" tehditine tepki olarak, Guam bölgesine Ağustos ayının ortalarına kadar dört adet Hwasong-12 orta menzilli balistik füze atışında bulunma planının detaylarının taslağını çizdi. Kore Merkez Haber Ajansı, Perşembe günü, füzelerin, güneybatı Japonya üzerinden uçacağını bildirdi.   

Güney Kore'de Kospi Endeksi, yabancı yatırımcıların hisse satışlarıyla yüzde 1.2 kadar düştü. Won, dolar karşısında yüzde 0.6 zayıfladı ve neredeyse bir ayın en düşük seviyesini gördü. Hong Kong hisse piyasasında da güçlü satışlar gerçekleşti. Tokyo'da Topix Endeksi fazla değişmeyerek kapanırken yen, yüzde 0.1 tırmandı.