Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de Çalışma Bakanlığı tarafından Cuma günü yapılan açıklamaya göre enflasyon Temmuz ayında aylık bazda yüzde 0.1 seviyesinde gerçekleşerek yüzde 0.2'lik beklentinin altında kaldı. Tüketici fiyatları bir önceki ayda ise değişiklik göstermemişti.

Fed'in sıkılaştırma görünümü için de hayal kırıklığı oluşturan enflasyon verisi, berklentileri karşılayamayan veriler serisine bir yenisini ekledi. Perşembe günkü toptan eşya fiyatları verisi, Temmuz ayında beklenmedik bir şekilde yüzde 0.1 azalarak yaklaşık bir yılın ilk düşüşünü gerçekleştirmişti.

Fed fonlama oranı vadeli kontratlarına göre yatırımcılar, Fed'den 2017 yılında faiz artırımı beklemiyor. İlk faiz artırımı beklentisi, yüzde 52.8 ile gelecek yılın Mart ayını işaret ediyor.

Aynı dönemde tüketici fiyatlarındaki artış bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1.8 arttı. Bloomberg anketine katılan uzmanların medyan tahmini yüzde 1.8 artış olacağı yönündeydi.

Volatil gıda ve enerji fiyatları hariç çekirdek enflasyon aynı dönemde aylık bazda yüzde 0.1 artarak, yüzde 0.2'lik beklentinin altında kaldı.