Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dün güçlü gelen ABD perakende satış verisinin ardından 3.55'e dayanan kur, daha sonra hafif geri çekilerek 3.53'lerdeki yatay seyrini sürdürdü.

ABD'de perakende satışlar Temmuz ayında yılın en büyük artışını kaydetmiş, dolar da verinin etkisiyle küresel çapta değer kazanmıştı.

Yeni günde kurda etkili olacak bir veri akışı yok, ABD konut başlangıçları verisi ve akşamki Fed toplantı tutanakları piyasaların radarında olacak.



"DOLAR POZİTİF OLABİLİR"
 
Fed'in Temmuz ayı toplantısına ilişkin tutanaklarda yetkililerin enflasyon konusundaki görüşleri ve bilanço daraltılmasının zamanlamasına ilişkin ipuçları aranacak.

Ak Yatırım yolladığı notta "Tutanaklarda Fed üyelerinin Aralık ayı faiz artırımına dair kararlığını görebiliriz. Bu senaryo dolar pozitif etki yapabilir." değerlendirmesini yaptı.

DNG Danışmanlık Stratejisti Fatih Keresteci ise yolladığı bir notta "Dolar/TL 'nin bayram tatili öncesinde 3.50'nin altını test etme ihtimali var" dedi.

Hisse senetlerindeki düşüşe de dikkat çeken Keresteci "bugün de önemli geri çekilme olursa son dönemdeki yukarı trendin sonu olduğunu teyit edebiliriz" değerlendirmesini yaptı.