Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

CNBC'nin CME Group'a dayandırdığı veriye göre; Fed fon vadeli kontratlarında Aralık'ta 25 baz puan faiz artışı ihtimali yüzde 47 olarak fiyatlanıyor.

JP Morgan'da Portföy Yöneticisi olan Marika Dysenchuk piyasanın yıl sonunda faiz artışı olasılığını hafife aldığını ifade etti. Dysenchuk "Fed'in faiz artışı için enflasyonun yükselmesini beklemek gerekecek ancak yine de Aralık ayını dışlamamak gerekiyor" değerlendirmesini yaptı.

Uzman, Fed'in ikili görev hedefi olduğunu hatırlatıyor ve denklemin diğer tarafında yer alan istihdam piyasasının oldukça güçlü olduğuna dikkat çekiyor.

Fed'in dünkü toplantı tutanakları, bazı üyelerin düşük enflasyon nedeniyle faiz artışında temkinli olduğunu göstermişti.

Dysenchuk'a göre ABD'deki güçlü büyüme resmi ve sıkı istihdam piyasası ücretlerde yukarı yönlü baskı yapacak. Uzman "Bu, an meselesi. Orta ve uzun vadede enflasyonun yükseldiğini göreceğiz. Bu nedenle Aralık'ta faiz artırımı bekliyoruz, gelecek yıl da muhtemelen birkaç faiz artışı olacaktır" diye konuştu.