Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, Adil Öksüz ve Gümrük Birliği çıkışı nedeniyle ilişkilerin gerildiği Almanya'ya tepki gösterdi.

Adil Öksüz ile ilgili soruya "Almanya'dan darbeye karışmış bulunan FETÖ terör mensuplarının barındırılmamasını ve yargılanmak üzere iadesini istiyoruz. Almanya nasıl hukuk devleti ise Türkiye de bir hukuk devleti" yanıtını verdi.  

Başbakan Yıldırım, Almanya Başbakanı Merkel'in Gümrük Birliği çıkışı ile ilgili olarak da "Almanya birlik adına racon kesiyor, bu doğru değildir. Gümrük Birliği tek taraflı bir anlaşma değildir. Gümrük Birliği'nin devam etmesi can atmıyoruz." dedi.

Yıldırım şunları söyledi:

(Barcelona'daki terör saldırısı) Sivil halka zarar veren özellikle DEAŞ ve YPG gibi unsurlara karşı biz Türkiye olarak ayrıca tedbirlerimizi alırız.

Terör saldırısının şiddetle kınıyoruz. İspanyol halkının acılarını paylaşıyoruz. Ölenlere rahmet diliyoruz. Terör dünyanın başının belası. Sadece belirli ülkelerde olunca dikkatlerin oraya yönelmesi ile terör bitmez. İstanbul ne kadar güvenli ise Madrid de o kadar güvenli, Londra da o kadar güvenli. Terör grubu diye bir sınıflandırmaya gitmeden terörle anlayış birliği ile çok sıkı bir mücadeleye gerek var. Ortak operasyonla suçluların iadesi kadar bir dizi çalışmaya gerek var.

Önümüzde bayram, uzunca bir tatilimiz var, sevdiklerinize sağ salim ulaşın. 

Bir takım çalışmaların sonucu bu bilgiler elde ediliyor. Bu bilgiler çerçevesinde de ilgili ülkelerden suçluların iadesi talep ediliyor. Bu sadece Türkiye'nin yaptığı bir iş değil, başka ülkelerden de Türkiye'de aranan kişileri Interpol marifetiyle isteyebilirler. Biz genel anlamda Almanya'dan şunu istiyoruz. Gerek PKK, gerek FETÖ mensuplarına müsamaha göstermeyin. 

Ankara'da konuşan Yıldırım, Türkiye'de işsizliği tek haneli rakamlara indireceklerini kaydetti. 

Haberturk.com