Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya ile olan son gerilime ilişkin açıklamalar yaptı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları; 

Almanya, AB müktesebatına uymayan ülke konumunda. Sorumlu aranıyorsa Almanya'dır. Orada Müslüman düşmanlığı yapmayan partilere verin. Bu artık Almanya'da yaşayan tüm vatandaşlarımın onur mücadelesidir. 

Onların aklına da ihtiyacımız yok. Buradaki siyasi partiler bu mücadeleyi demokratik bir tavır içerisinde yürütmeleri lazım. Bunu Hamburg Zirvesi'nde de gördük. Oradan döndük geldik ama değişen bir şey yok. Orada asıl bu işi değiştirecek olan 1 milyona yakın oy kullanacak olan Türk seçmen var. Türk seçmenlerimize özellikle Türkiye'ye bu denli saygısızlık yapan bu siyasi partilere karşı sandıkta oylarını kullanırken gerekli dersi vermeleri gerekir diye düşünüyorum. 

Biz şu anda üzerimize düşen diplomatik görevi yapıyoruz. Almanya'dan bu konuda gerekli adımı atmasını bekliyoruz. Orada bulunan bu teröristleri kendilerinden istiyoruz. Onlar suçluyu istiyor, biz teröristi istiyoruz. 4 bin 500 terörist dosyasını ben sayın Merkel'e verdim. Hala bekliyoruz. Onların burada 3-5 tutuklusu var sürekli bunları istiyorlar, kusura bakmasınlar bizim de yargımız var.