Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Ulusal İşletme Ekonomisi Birliği'nin anketine göre, Beyaz Saray ekonomi danışmanı Gary Cohn, Fed Başkanı Janet Yellen'ın yerine gösterilen adayların başında geliyor.  

18 Temmuz ve 2 Ağustos arasında yapılan ankete katılan 176 ekonomistin sadece yüzde 17'si Yellen'ın ikinci dönemde de başkanlığa seçileceği yönünde yanıt verdi. Katılımcıların üçte ikisi, Yellen'ın tekrar aday gösterilmeyeceğini bildirirken yüzde 16'sı emin olmadığını belirtti. Janet Yellen'ın dört yıllık dönemi Şubat ayında sona erecek. 

Başkanlığa yeni bir ismin gelmesini bekleyen ekonomistlerin yüzde 49'u Cohn'un başkanlığa gelmesi en olası aday olduğunu belirtti. Cohn'un ardından yüzde 9 ile eski Fed yetkilisiKevin Warsh, yüzde 6 ile Stanford Üniversitesi ekonomisti John Taylor ve yüzde 4 ile Columbia Üniversitesi İşletme Bölümü Dekanı Glenn Hubbard geliyor. 

Bloomberg'in yaptığı anketin sonuçları da benzer geldi. Bu ankete göre Cohn, Fed Başkanlığı için en favori aday olarak gösterilirken Cohn'un ardından Yellen, Warsh, Hubard ve Taylor geliyor.