Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Geçen hafta ABD'deki siyasi gelişmelerle yön bulan ve geçen hafta 3,5493 seviyesine çıkan Dolar/TL , cuma gününü 3.5186 seviyesinden kapatmıştı. Kur yeni haftaya da bu seviyelerde yatay seyirle başladı, ardından 3.50'nin altına geriledi. Bu, 27 Haziran'dan beri görülen en düşük seviye oldu. Türk Lirası bugün gelişen piyasa paraları arasında en çok değer kazanan para birimi oldu.

Bu hafta piyasaların gündeminde Jackson Hole toplantısı var. Cuma akşam saatlerinde Fed Başkanı Janet Yellen ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin konuşmaları piyasalar için önemli olacak. Draghi'nin parasal genişleme konusunda vereceği mesajlar piyasa açısından belirleyici olacak.

PİYASAYI NASIL ETKİLER?

Ak Yatırım yolladığı bir notta "Draghi’nin Jackson Hole öncesinde Çarşamba günü 10:00’da Lindau’da yapacağı konuşma daha önemli olabilir. Hafta boyunca piyasalar Draghi ve Yellen’dan “güvercin-parasal genişlemeye devam-Euro negatif-dolar nötr” açıklamaları fiyatlarken, esas riskin ters yönde olabileceğini düşünüyoruz. Diğer bir deyişle hisse senedi piyasaları olumlu senaryoyu (parasal genişlemeye devam) fazlası ile fiyatlamışken, Draghi ve Yellen konuşmalarında yer alabilecek ve tapering (parasal sıkılaşma) içeren en ufak bir mesaj hisse senetlerine satış baskısı yaratabilir." değerlendirmesini yaptı.

Bugün yurt içinde kritik bir veri akışı bulunmuyor, ABD'de Trump cephesindeki gelişmeler izlenecek.