Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Uzmanlar dün 2 ay sonra 3.50'nin altına gerileyen kurda düşüşün devam edip etmeyeceği sorusuna yanıt arıyor.

Stratejist Mustafa Gözeler Bloomberg HT'deki İlk Söz programına konuk oldu. Gözeler, 3.50'nin psikolojik anlamda da önemli bir seviye olduğunu, buradan bir miktar alımlar gelebileceğini belirtti.

Piyasa dostu olarak görülen Mehmet Şimşek'in kabinede olmasının da olumlu etkisi olduğuna dikkat çeken Gözeler "Ama kurda daha aşağı seviyeler bu konjonktürde zor görünüyor. Cari açık, enflasyon, işsizlik gibi verilerimiz hala istenen seviyelerde değil. Jackson Hole toplantısı , Fed'in faiz adımları da önemli. Bu yıl faiz artırımı olmazsa kurda daha aşağı seviyeler görülebilir ama gelecek sene bu seviyelerde kalması zor" değerlendirmesini yaptı. Gözeler ayrıca "Hükümet de kurun ideal seviyede olduğunu söylüyor. TL'nin artık çok fazla değer kazanmasına izin vermeyeceklerdir. dolayısıyla 3.50 bandı ideal bir seviye" diye konuştu.



ING Bank'tan Murat Yardımcı yolladığı bir notta "Euro/Dolar 'ın gelecek hafta 1.2050 seviyelerine doğru çıkmasını, Dolar/TL 'nin de 3.4759-3.48 seviyelerine çekilmesini bekliyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Kurun düşüşünde paritenin de desteği olduğunu belirten Finansal Danışman Ali Ağaoğlu ise bu seviyelerde kalıcı olacağını düşünmediğini belirtti.

Dolar/TL saat 11:05 itibariyle 3.5021'den işlem görüyor.