Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Pazartesi günü 3.4920 ile 27 Haziran'dan beri en düşük seviyeyi gören Dolar/TL bu seviyelerde işlem görmeye devam ediyor.

Yurt içinde bugün tüketici güven endeksi, ABD'de yeni konut satışları izlenecek. Tüketici Güveni Ağustos'ta hafif gerileyerek 71,1 oldu.

Cuma günü piyasalar açısından kritik. ABD'deki Jackson Hole toplantısında akşam saatlerinde Fed Başkanı Janet Yellen ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin konuşmaları takip edilecek.

"YUKARI HAREKET OLABİLİR"

Bloomberg HT'ye dün konuşan Global Menkul Değerler Strateji Müdürü Gökhan Uskuay kurun 3.50'nin altındaki seyrinin kalıcı olmayabileceğini öngördü.



Ak Yatırım yolladığı notta "Dolar/TL tarafında orta vadeli olarak yüksek “carry-faiz farkı” cazibesini koruyan ve reel olarak ucuz kalan TL’nin Dolar karşısında güçlü kalmaya devam edeceğini ancak kısa vadeli olarak- ABD’de düşük enflasyona rağmen-  Fed’in faiz artırım ısrarı kaynaklı yukarı yönlü hareketler görülebileceği  (3,48 üzerinde kalındığı sürece) yönündeki görüşümüzü koruyoruz." değerlendirmesini yaptı.