Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dolar, yatırımcılar merkez bankası yetkililerinin Jackson Hole'da Perşembe günü başlayacak yıllık toplantıda para politikasına ilişkin verecekleri ipuçlarını beklerken önemli bir destek seviyesinin üzerinde seyretmesinin ardından yen karşısında değer kazandı. 

Dolar/yen paritesi, Kore Yarımadası'ndaki gerginliğe, hisselerdeki zayıflığa ve ABD'deki yeni siyasi belirsizliklere rağmen geçtiğimiz hafta 108.50 seviyesinin üzerinde kaldı. Credit Agricole SA'ya göre, Fed Başkanı Janet Yellen'ın Jackson Hole'da Cuma günü finansal istikrara ilişkin yapacağı konuşma, doları destekleyebilir. 

Credit Agricole'un Hong Kong'daki kurumsal ve yatırım bankacılığı şubesinde stratejist David Forrester, "Jackson Hole öncesi dolar/yende özellikle 108.50-60 seviyesi korunursa, paritedeki kısa pozisyonlar üzerinde bir miktar baskı oluşabilir" dedi.

Dolar/yen paritesi yüzde 0.1 yükseldi ve 109.19'a çıktı. Parite, 18 Ağustos'ta 4 ayın en düşük seviyesi olan 108.60'ı görmüştü.  

Doların 10 büyük para karşısındaki durumunu gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, TSİ 08:35'te yüzde 0.7 yukarda 1156.48 seviyesinde seyretti.