Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Pazartesi günü 2 ay sonra ilk kez 3.50'nin altına gerileyen, dün akşam saatlerinde sert düşüşle 3.47'ye inen Dolar/TL yeni günde de bu seviyelerden işlem görüyor.  

Trader'lar bir sonraki hedefin 3.4750 olabileceğini, bu seviyenin altına inilmesi durumunda 3.30 seviyesinin önünün açılabileceği dile getiriyor. Kurda 1 aylık beklenen volatilite 1 baz puan artarak %8.59 oldu. SocGen'den Phoenix Kalen, Jackson Hole toplantısındaki konuşmaların risk iştahını artırabileceğini ve riskli varlıklara yatırımların sürebileceğini belirtti. Uzman, Türkiye'de devam eden teşvikler ve Merkez Bankası'nın 'temkinli' tutumunun Lira'yı desteklediğini ifade etti. 

Kapital FX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan TL'nin diğer yüksek getirili gelişen ülke para birimlerindeki güçlenmeye paralel hareket ettiğini belirterek "Neredeyse ABD 10 yıllık tahvil getirisi kadar reel faizimiz var. Bu bizi “yüksek getirili” bir piyasa yapıyor ve yüksek getiri arayışındaki yabancı ilgisinin TL varlıklara artmasını sağlıyor. Bayram tatili öncesinde yerlilerin TL talebindeki artış da yine kurdaki düşüşte etkili olan bir başka unsurdur." ifadesini kullandı.

Yurt içinde bugün konut satışları, ABD'de 2. el konut satışları verisi takip edilecek. ABD'nin Wyoming eyaletindeki Jackson Hole'da geleneksel yıllık merkez bankaları toplantısı da bugün başlıyor.



Yarın akşam saatlerinde Fed Başkanı Janet Yellen ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin konuşmaları takip edilecek. Başkanlardan faiz artışı veya parasal genişlemenin akıbetine dair gelecek herhangi bir mesajın piyasalarda harekete neden olabileceği belirtiliyor.