Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı bugün açıklanacak. Bankanın faiz oranlarında değişikliğe gitmesi beklenmiyor. Çoğu ekonomist bu toplantıda Başkan Mario Draghi'nin parasal genişleme programının azaltılacağına dair söylemde bulunmasını da beklemiyor.

DNG Danışmanlık Stratejisti Fatih Keresteci Bloomberg HT'deki İlk Söz programında bankanın bugünkü toplantıda tahvil alımının azaltılması ve faiz artışı beklenmediğini ifade etti.

Dün bankanın 2018-2019 enflasyon tahminlerini aşağı yönlü revize edeceği bilgisinin sızdırıldığını söyleyen Keresteci euro'ya dair ise "Eğer Draghi Euro'daki değerlenmenin Avrupa ekonomisini olumsuz etkilediği konusunu somut şekilde dile getirirse parite 1.17'lere kadar aşağı gelir.

AMB'nin enflasyon tahminini aşağı çekmesi ve tahvil alım programına dokunmaması güvercin olur. Ancak Draghi euro'ya atıfta bulunmazsa da paritede 1.2070'ler görülebilir." değerlendirmesini yaptı.

Yapı Kredi Yatırım Baş Stratejisti Murat Berk de dün Bloomberg HT'ye Draghi'nin kur konusuna hiç değinmemesi durumunda Euro/Dolar 'ın 1.20'yi aşabileceğini söyledi.