Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Faiz kararının ardından basın toplantısında konuşan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi euro'da son dönemdeki volatilitenin belirsizlik kaynağı olduğunu söyledi. Draghi Avrupa Merkez Bankası'nın gerekirse varlım alımının boyut ve süresini artırmaya hazır olduğu söylemini yineledi.

Büyüme, enflasyon ve kurun toplantıda konuşulduğunu belirten Başkan varlık alımı üzerine çeşitli senaryoların tartışıldığını vurguladı. Draghi varlık alımına ilişkin kararların çoğunun Ekim ayında alınacağını bildirdi.

Ekonominin 2017'nin ilk yarısında beklenenden daha fazla iyileştiğini, orta vadede görünümün büyük oranda aynı kaldığını dile getiren Başkan enflasyonun er ya da geç bankanın fiyat istikrarı hedefine ulaşacağını ifade etti. Draghi 2017 yılı için büyüme tahminlerini de yukarı yönlü revize ettiklerini bildirdi. 2018 ve 2019 yılı enflasyon tahminleri ise düşürüldü.

Belirsizlik döneminde olduklarını düşünmediğini kaydeden Başkan ayrıca varlık alım programına yeni enstrüman eklemeyi tartışmadıklarını da sözlerine ekledi.