Advertisement
HABERLER ABONE OL

Pazartesi günü yurt içinde 2. çeyrek büyüme verisi açıklanacak. Geçen çeyrekte %5 büuyüyen ekonominin bu çeyrekte %5.3 büyümesi bekleniyor.

Perşembe günü ise Türk piyasalarına TCMB kararı damga vuracak. Merkez Bankası'nın bu toplantıda faiz oranlarında değişiklik yapması beklenmiyor.

Cuma günü ise Haziran ayı işsizlik oranı ve cari işlemler dengesi verileri radarda olacak.

"DOLAR BÜYÜMEYLE 3.38'E GERİLEYEBİLİR"

Info Yatırım FX Araştırma Uzmanı Cem Gönen Bloomberg HT'ye geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada büyümenin %5'in üzerinde bir rakam gelmesi halinde kurda 3.34-3.38 seviyelerinin test edilebileceğini kaydetti.

MERKEZ NE YAPAR?

Ekonomist Haluk Bürümcekçi Bloomberg HT'ye "Bu toplantıda belki bir şey değiştirmeyecektir ama Merkez Bankası enflasyon görünümünden hiç memnun değildir. Dolayısıyla biraz daha GLP yoluyla sıkılaşma gereği olabilir ama bunu kurlar belirleyecektir" diye konuştu.

5 Eylül'de açıklanan veri, yıllık enflasyonun tüketici fiyatlarında yüzde 10,68 ile yeniden çift haneye çıktığını göstermişti. Çekirdek enflasyon da %10.16 ile 2005'ten beri zirveye çıkmıştı.

İntegral Yatırım Araştırma Direktörü Tuncay Turşucu da AA'ya "Çekirdek enflasyon görünümündeki bozulmanın devam ediyor olması, TCMB’nin sıkı duruşunu korumasına neden olacaktır." yorumunu yaptı.