Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 13 Eylül 2017

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da Belediye Başkanları Toplantısı'na ve partisinin genel merkezinde Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına katılacak.

- Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kuveyt Başbakanı Şeyh Cabir el-Mübarek el-Hamad es-Sabah ve Moldova Parlamento Başkanı Andrian Candu'yu ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/11.00/14.00/18.00/19.00)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Gambiya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Aja Fatoumatta Tambajang ve Gambiya Meclis Başkanı Mariam Denton ile görüşecek.

- Kahraman, TBMM Başkanlığı ile İstanbul Üniversitesi arasında Nadir Eserler Kütüphanesi'ndeki Yıldız Albümlerinin ve o döneme ait belgelerin dijital ortama aktarılması için düzenlenecek protokol törenine katılacak.

(TBMM/10.30/11.30/15.00)

3- Başbakan Binali Yıldırım, Başbakanlık Resmi Konutu'nda Moldova Parlamento Başkanı Adrian Candu ile bir araya gelecek, ATO Congresium'da Belediye Başkanları Toplantısı'nın ikinci oturumunda yer alacak.

(Ankara/10.00/14.30)

4- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

(Ankara/12.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Uludağ Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni'ne iştirak edecek.

(Bursa/10.00)

2- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Polatlı'daki Sakarya Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı Tanıtım Merkezi ve Mehmetçik Anıtı'nda incelemede bulunacak, Sakarya Zaferi'nin 96'ncı yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek kutlama programı ile toplu temel atma ve açılış törenine katılacak.

(Ankara/14.00/15.00)

EKONOMİ

1- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Anfaş Antalya Fuar Merkezi̇'nde, Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) açılış programına katılacak, partisinin Antalya İl Başkanlığını ziyaret edecek, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Geleneksel Ödül Töreni'nde bulunacak.

(Antalya/11.00/15.00.18.00)

2- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kocaeli Sanayi Odası Meclis Toplantısı'nda bulunacak, valiliği ziyaret edecek.

(Kocaeli/11.00/13.00)

3- TÜİK, temmuz ayına ilişkin sanayi ciro endeksi ve motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

4- Gübretaş Genel Müdürü İbrahim Yumaklı, AA Finans Masası'na konuk olacak.

(İstanbul/11.00 )

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde Avrupa’nın geleceği üzerine bir konuşma yapacak, İngiltere'de İslamofobi konusunda çalışmalar yürüten önemli isimlerle çalışma yemeğinde bir araya gelecek.

(Londra)

2- Myanmar'ın Arakan (Rakhine) eyaletinde yaşayan Müslümanlara yönelik şiddet olayları takip ediliyor.

(Myanmar)

3- Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan kriz izleniyor.

(Riyad)

4- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke)

AA