Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed'in bu yıl bir kez daha faiz artışına gitme ihtimali piyasalarda bundan birkaç gün önce neredeyse oldukça düşük iken bu fiyatlamalar yükselmeye başladı. 

Fed spekülasyonuna en duyarlı finansal araçlardan biri olan eurodolar vadelileri, bazı yatırımcıların 2017'de yapılacak ekstra sıkılaşma fiyatlamalarının düşük olduğu sonucuna vardıklarını gösteriyor. Geçtiğimiz hafta piyasalarda yıl sona ermeden bir kez daha faiz artışına gidilmesine yönelik fiyatlamalar yüzde 25'in altına doğru sert bir düşüş sergiledi. 

Piyasalarda bu fiyatlamalar, küresel reflasyon işlemlerinin hala canlı olabileceğine yönelik yenilenen kanıtların ve Çin ve İngiltere'den şaşırtıcı şeklide güçlü gelen enflasyon verisinin tetiklemesiyle bu hafta yönünü tersine çevirdi. ABD'de Çarşamba ve Perşembe günleri açıklanacak veri, Fed'in gelecek haftaki politika toplantısına yönelik beklentilerin tonunu belirleyebilir.  

BlackRock Inc.'de sabit getiri baş stratejisti Jeffrey Rosenberg, "Fed 2017'de yeniden faiz artırabilir. Geçtiğimiz iki gün boyunca gerçekleşen canlılığın devam etmesi durumunda politika yapıcıları gereken desteği almış olacak" şeklinde konuştu.