Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

DoubleLine Capital CEO'su Jeffrey Gundlach, Salı günü, hisse senedi ve risk varlığı yatırımcılarının, parasal gevşeme ile yüksek hisse ve çöp tahvil fiyatlarının bağıntılı oldukları göz önünde bulundurulduğunda, kendilerini parasal gevşemenin sonuna hazırlamaları gerektiği konusunda uyarıda bulundu.  

Gundlach, internet üzerinden yaptığı yayında, hisse senedi ve riskli varlık yatırımcılarının parasal gevşemenin sona ermesi ile birlikte "yıllar içerisindeki ilk dinamik değişimini görmek üzere olduklarını" belirtti. 

Fed'in Eylül ayında parasal gevşemeden çıkmaya başlaması bekleniyor. Faiz ödemeleri ve vadesi dolan tahvillerden gelen para, tahvil piyasasına yeniden yatırılmayacak ve Fed, böylece bilançosunun varlık kısmını küçültecek. 

Gundlach, parasal gevşemeden çıkılmasına ilişkin, "Gittikçe artan bir parasal sıkılaşmaya girilecek. Bunun 2018'de biraz daha fazla soruna yol açıp açmayacağını merak ediyorum" şeklinde konuştu. 

Wall Street'te "Bond King" olarak bilinen Gundlach, 200 günlük hareketli ortalamasının üzerindeki S&P 500 hisselerinin "bir hayli zayıf" olduğunu belirtti.