Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

QNB Finans Yatırım Başekonomisti Burak Kanlı Bloomberg HT'deki Küresel Piyasalar programına konuk oldu. Kanlı, Merkez Bankası'ndan bir adım beklemediğini söyledi.  

Kanlı "Ben bankanın herhangi bir faiz indirimine gitmesini beklemiyorum. Mevcut duruşunu korumasını bekliyorum ama Aralık ayına doğru piyasası yoklamaya başlar. Ağırlıklı ortalama maliyetini indirerek piyasayı yoklar." değerlendirmesini yaptı.

HSBC Portföy Yönetimi'nden İbrahim Aksoy ise yolladığı notta değişiklik beklemediğini belirtti.

Aksoy "Yıllık enflasyonun Eylül ayında %11.5’e yaklaşması yüksek olasılık olarak görünüyor. Enflasyon görünümünde önemli bir iyileşme görülene kadar para politikasını sıkı tutacağını yineleyen Merkez Bankası’nın para politikasını lira açısından sıkı tutmaya devam etmesi çok yüksek olasılık. Merkez Bankası’nın 14 Eylül’deki PPK toplantısı sonrasında %12.01 seviyesindeki ortalama fonlama maliyetinde önemli bir değişiklik yapma ihtimali zayıf görünüyor." değerlendirmesini yaptı.

Bloomberg HT Araştırma Bölümü'nün anketine göre de bankanın yarınki toplantıda faiz oranlarında değişiklik yapması beklemiyor. Merkez Bankası'nın faiz kararı yarın saat 14:00'te açıklanacak.