Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Cemil Ertem, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Gedikli'nin açıklamalarının ardından sosyal medyadan değerlendirme yaptı.

Ertem "Türkiye ekonomisinin hedefleri, bu hedeflere için geliştirilecek araç ve politikalarda savunduğumuz görüşler çok nettir. Konjonktüre bağlı olarak, teoriye dayanan bazı söylemlerden kimse fikir ayrılığı gibi gereksiz tartışma alanları açmasın." dedi

"HEPİMİZİN GÖRÜŞÜ NET"

Ertem "Türkiye yüksek faiz,gereksiz değerli TL oluşturan yanlış ekonomi-politikalarından çok çekmiştir. Bu konuda "hepimizin" görüşü ve duruşu nettir" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Bülent Gedikli, Ertem'in "Kur seviyesine düşük demek yanlış" açıklaması için "Arkadaşımız biraz tecrübesiz" demişti.

Gedikli "Tam konuyu değerlendirdiğini de düşünmüyorum. Yaptığı açıklama da onu gösteriyor. Biz burada bir kur seviyesi söylemiyoruz. İkinci nokta şudur, siyasiler her zaman Merkez Bankası ile ilgili açıklama yapar, çünkü MB, kanun gereği hükümet hedefleriyle uyumlu çalışmak zorunda. Öyle bir şey söylemiş ki sanki MB ayrı bir cumhuriyet. Türkiye Cumhuriyeti yanında başka bir cumhuriyetten bahsediyormuşuz gibi bir yaklaşım var. Ben bunu zaten doğru bulmuyorum ve yıllardan beri kavgasını verdiğimiz konu." açıklamasını yapmıştı.