Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Merkez Bankası'nın bugünkü faiz kararı öncesi 3.46'yı aşan kur, TCMB'nin faizlerde değişikliğe gitmemesinin ardından düşüşe geçerek  3.4462'yi gördü. Kur daha sonra yeniden 3.46 seviyesinin üzerine yükseldi.

ABD'de tahminlerden güçlü gelen enflasyon verisinin Fed'den faiz artış beklentilerini artıracağı beklentisiyle dolar Lira karşısında 4.4777'ye kadar yükseldi.

11 Eylül'de 3.3889 ile Aralık'tan beri en düşük seviyeye gerileyen Dolar/TL dün dolarda küresel çaptaki değer kazancının etkisiyle 3.45 sınırını aşmıştı.

TCMB, Bloomberg anketinde beklendiği gibi faizlerde değişikliğe gitmedi. Para Politikası Kurulu tarafından, son dönemde açıklanan verilerin iktisadi faaliyetteki toparlanmanın güç kazandığına işaret ettiği belirtilerek, "İç talepteki iyileşme devam ederken Avrupa Birliği ülkelerinin talebindeki artışın ihracat üzerindeki olumlu etkisi sürmektedir. Kurul, yapısal reformların uygulamaya geçirilmesinin büyüme potansiyelini önemli ölçüde artırabileceğini değerlendirmektedir." ifadeleri kullanıldı.