Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Kuzey Kore'nin Japonya'yı tehdit etmesinin ardından para birimleri won öncülüğünde düştü. MSCI EM Asya Endeksi yatay seyrederken Bloomberg Dolar Spot Endeksi ise dün %0.4 artış sonrası fazla değişmedi.

Çin'de offshore yuan gerilerken Şanghay Borsası ve Hang Seng borsası düştü. 10 yıllık tahvillerin faizi 2 baz puan düşerek %3.61 oldu. Ülkede ekonomik büyüme geçen ay beklenmedik biçimde azaldı. Yatırım ve perakende satışlar da tahminlerin altında kaldı.



Güney Kore wonu bir haftanın en büyük düşüşünü kaydederken 10 yıllıklar yatay seyirle %2.24 oldu. Kospi endeksi ise yatay seyretti.

Endonezya rupisi hükümetin Dövizde yükselişin aşırı olduğunu belirtmesiyle geriledi. Ülkede küresel yatırımcıların net tahvil alımları Haziran 2015'ten beri en yüksek seviyeye çıktı. Dolar/rupi %0.3 artışla 13,237 seviyesinden işlem gördü.

Malezya ringiti dolar karşısında geriledi. Dolar/ringit paritesi %0.1 artışla 4.1975 oldu. Ringit yine de bu ay %1.8 değerlendi ve Asya'daki en büyük yükselişi gerçekleştirdi.

Tayland bahtı 2 yılın zirvesinden geriledi.

Filipin pesosu düşerken tahvil faizleri yükseldi. Tayvan doları %0.2 değer kaybıyla 4. günde de düşüşünü sürdürdü. 10 yılığın faizi 1 baz puan yükselerek %0.9995 olurken Taiex endeksi ise %0.3 arttı.