Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Meksika'da 7.4 olarak açıklanan depremin büyüklüğü 7.1'e düşürüldü. Enkaz altında kalanların olduğu bildirildi. Deprem, 32 yıl önce en az 5 bin kişinin hayatını kaybetmesine neden olan 1985 yılındaki 8 büyüklüğündeki afetin yıldönümünde gerçekleşti.

Meksika'da meydana gelen şiddetli depremde insanlar sallanan binalardan kaçarak sokaklara koştu. Felakette en az 248 hayatını kaybettiği belirtildi ancak bu rakamın artmasından endişe ediliyor.

Ülkenin en büyük gazetelerinden Reforma'ya göre en fazla kaybı 55 kişiyle Morelos verirken başkent Meixoc'da 49, depremin merkez üssüne en yakın şehir olan Puebla'da 32, Meksika Eyaleti'nde 19, Guerrero'da 3 ve Oaxaca'da da 1 kişi yaşamını yitirdi.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), merkez üssü Puebla eyaletine bağlı Rabosso kentinin 5 kilometre kuzeydoğusundaki depremin, 51 kilometre derinlikte kaydedildiğini açıkladı. Deprem, ABD Jeolojik Araştırma şirketine göre  yerin 51 km altında oldu.

ÇÖKEN OKULDA 22 ÇOCUK YAŞAMINI YİTİRDİ, 30 ÇOCUK KAYIP

Yerel makamlar başkentte 44 binanın depreme dayanamayarak çöktüğünü kaydederken en acı haber ise bir ilkokul binasından geldi.

Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, ilkokul binasının enkazından 22 çocuk ve 2 yetişkinin cesedinin çıkarıldığını 30 öğrenci ve 8 yetişkinin ise hâlen kayıp olduğunu duyurdu.

8 eyalette okulların tatil edildiği belirtilirken, çöken okuldaki arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Meksika Federal Elektrik İdaresi, depremin ardından başkentte ilk aşamada 1.69 milyon aboneye elektrik verilemediğini ancak sonraki çalışmalar neticesinde sayının 676 bine düşürüldüğünü açıkladı. Ülke genelinde elektrik kesintisinden etkilenenlerin sayısı ise ilk başta 4.7 milyon olarak açıklanırken, yoğun mesai sonucu 3 milyon 465 bin aboneye yeniden elektrik verildi.

En az 1800 uçuşun da depremden olumsuz etkilendiği belirtiliyor.