Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bu akşam faiz oranlarında değişiklik olmayacağını, bilanço küçültmesinin açıklanacağını belirten Manukyan "Bunlar piyasalarda zaten fiyatlandı. Ama kritik olan gelişme 2018 ve 2019 için enflasyon beklentilerinde aşağı revizyon olacak mı? Haziran'da 2017 için enflasyon tahmininde revizyon yapılmış, 2018-2019 beklentileri sabit kalmıştı. Enflasyon tahmininde 2017'den öteye aşağı doğru beklentiler değişirse bu, Fed'in daha az faiz artıracağı şeklinde yorumlanır ve dolar karşısındaki varlıklar değerlenir." dedi.

2. alternatif yol daha olduğunu belirten Manukyan; "Haziran'daki ekonomik beklentilerde revizyon oldu diye belki bu sefer bir değişiklik görmeyeceğiz. Ama dot plotlara bakacağız. Benim görüşüm, en azından 2 üyenin gelecek sene için faiz artış tahminini aşağı yönlü revize edeceği yönünde. Çok belirgin sayıda nokta aşağı doğru hareket ediyorsa yine dolar değer kaybedebilir." yorumunu yaptı.

Fed'in haziranda aşağı doğru ayarlamasını yaptığını, aşağı doğru revizyon yapmamaları gerektiğini belirten Manukyan "noktalarda aşağı doğru hareket bekliyorum ama dolarda büyük değer kaybı yaratacak kadar olmaz. Fed'in Haziran ayı için piyasaları diken üstünde tutmaları doğru hareket olacaktır " diye konuştu.