Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin (IKBY) gerçekleştirmeyi planladığı "bağımsızlık referandumu"na ilişkin "Barzani şimdi ne yapmaya çalışıyor, devlet kurmaya çalışıyor. Bağımsız Kürt devleti mi olacak? Yapmasınlar, güldürmesinler bizi. Öyle bir şey yok. Kimin oyuncağı olacağı çok belli orada." dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanlığını ziyaret eden Özhaseki, AK Parti döneminde "şehirlerin elinin yüzünün açığa çıkmaya" başladığını, hizmet belediyeciliğini öne çıkardıklarını belirtti.

Türkiye'deki vesayetçi yapının kırılması noktasında en cesur adımı AK Parti'nin attığını dile getiren Özhaseki, "Son iki yılda geçirilen badireler Allah'tan ki eskiden olmamış, bizim dönemimize denk gelmiş." dedi.

Haziran seçimleri öncesinde üst akılın HDP'lilere "seçime bağımsız olarak girmeyeceksiniz, sizi destekleyeceğiz barajı aşacaksınız, aşınca AK Parti tek başına iktidar olamayacak, koalisyon görüşmelerine mahkum kalacak, o sırada zaaf doğacak, siz çukurları eşin, şiddeti artırın, paçavraları bayrak diye çekin, öz yönetim ilan edin" dediğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Barzani şimdi ne yapmaya çalışıyor, devlet kurmaya çalışıyor. Bağımsız Kürt devleti mi olacak? Yapmasınlar, güldürmesinler bizi. Öyle bir şey yok. Kimin oyuncağı olacağı çok belli orada. Türkiye'de de ilk adımı atmaya çalıştılar. Bir gece yarısı iki polisimizi evinde şehit ettiler, aslan gibi bir binbaşıyı çocuklarıyla sokakta alışverişe giderken arkadan vurdular, şiddeti artırdılar. Televizyonları hatırlayın, siyasi temsilcileri saz çaldı, Cumhuriyet gazetesi PKK'lılarla röportaj yaptı, bunları çiçek çocuk gibi lanse etti. Bunlar çok çevreciymiş, otları kırmazlarmış. Aslan gibi, dağ gibi yavrularımızı kalleşçe vuruyorlar, çöpleri otları kırmazlar diye öyle şirin gösterdiler. O açtıkları çukurlara o katiller sürüsünü gömdük. Şehirleri, köyleri temizledik, dağları temizliyoruz. Bir daha ayağa kalkamayacaklar. Devleti bölünme tehlikesinden, Türkiye'yi parçalanma tehlikesinden kurtardık."

Özhaseki en ağır olanın FETÖ belası olduğunu kaydederek, "Hırsız içerideydi, kapı kilidi zor tutuyordu." dedi.

FETÖ konusunda AK Parti'nin ara ara suçlandığını ancak FETÖ'nün 40-50 yıldır Türkiye'de var olduğunu aktaran Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Herkes kandı, inandı. Rahmetli Özal bunların arkasına düşüp Türk cumhuriyetlerinde okullar açtırmadı mı? FETÖ denen bela rahmetli Ecevit'e cennet bahçesi vadetmedi mi? Bırakın böyle 'AK Partililer bunu yeşertti' dediklerine inanmayın. Bunlar en çok AK Partilileri, dindarları sevmedi. Niye, dindar insan Müslümanlığın ne olduğunu biliyor, özünün Kuran ve sünnet Müslümanlığı olduğunu biliyor. Bunların Müslümanlığı nedir, sapık FETÖ'nün güya rüyaları. Onlar da yalan. Gece gözünü yummuş, Peygamberimiz gelmiş, sümme haşa. Böyle bir sapık anlayışla insanları senelerce kandırdılar. Gerçek yüzlerini 15 Temmuz'da gördük. O gün bunların karşısında Allah'tan ki AK Parti ve Cumhurbaşkanımız vardı. Dimdik ayakta durduk. Başka iktidarlar bunun altında kalırdı, çökerlerdi."

"İcap ederse yine gireriz"

Terör örgütü DEAŞ'a da değinen Özhaseki, DEAŞ'ın İslami bir tarafı bulunmadığını, emperyal devletlerin uydurdukları bir örgüt olduğunu vurgulayarak, "Oraya koydular, onu bahane ederek herkes Suriye'de toplandı. Amerika, İngiltere, Fransa, Almanya nasıl gelecekti buraya? Onlara karşı en etkili mücadeleyi biz yaptık. Oradaki oyunlarını bozduk, girdik oraya. Türk milletinin menfaati icap ederse yine gireriz." ifadesini kullandı.

Batılıların Türkiye'ye karşıtlığının ayyuka çıktığını, gizli gizli yaptıkları düşmanlıkları artık aleni yaptıklarını ifade eden Bakan Özhaseki, orada Türk bakanın konuşmasının yasak, FETÖ'cülere, PKK'lı katiller ordusuna ise her şeyin serbest olduğunu söyledi.

Özhaseki, Türkiye'de ajanlar tutuklandığında "bizim vatandaşımız nasıl tutuklanır, insan haklarına aykırı" dediklerini dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Siz katiller ordusunu ülkenizde besleyeceksiniz, 'Erdoğan'ı öldür' pankartıyla gezecekler, sesinizi çıkarmayacaksınız, Türkiye'de 250 kişinin katillerini kendi ülkenizde barındıracaksınız, vatandaşlık vereceksiniz, bu çok hoş, medeni tavır olacak ama gelip bizim ülkemizi karıştıran iki zibidi tutuklandığı zaman da bu insan haklarına aykırı olacak. Bu millet, bu hükümet sizden emir alacak millet, hükümet değil. Eski Türkiye bitti. Eğer azıcık sizde insanlık varsa Myanmar'daki mazlum insanlar için iki cümle edin, Suriye'de savaştan kaçıp açık denizde boğulan küçücük çocuklar için iki cümle laf söyleyin. Nerede insanlık sizde, ne insanlığından bahsediyorsunuz?"

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İzmir'in çevre ve şehircilik konusunda dokunulması gereken, belediyenin çektirdiği sıkıntıların düzeltilmesi gereken bir il olduğunu kaydeden Delican, "Biz her şeyi biz yapalım demiyoruz, gelin birlikte yapalım diyoruz. İzmir'de sadece hükümeti şikayet ederek prim yapmaya çalışan bir belediye başkanı var." dedi.

AA