Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Hazine tahvili faizleri, Fed politika yapıcılarının geçtiğimiz birkaç ay yumuşak gelen enflasyon verisine rağmen 2017'de bir kez daha faiz artırmaya sadık kaldığını göstermesinin ardından Çarşamba günü yükseldi. 

Fed, gösterge faizleri yüzde 1-1.25 aralığında tuttu, ancak 4.5 trilyon dolarlık bilançosunu Ekim ayında küçültmeye başlayacağını bildirdi. 

Bilanço küçültme planı ve faiz artışları göz önünde bulundurulduğunda, borçlanma maliyetleri yükselerek traderları gelecekte ihraç edilecek tahvillerin daha fazla getirili olacağı beklentisiyle şu an ellerinde bulunan tahvilleri satmaya itecek. 

ABD 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi, Fed kararının ardından 7 haftanın kapanış zirvesi olan yüzde 2.2871'i gördü, ancak yüzde 2.33 seviyesindeki 200 günlük hareketli ortalamasının altında kaldı. 2 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi, 4 baz puanlık bir tırmanışla 2008 yılının Kasım ayından bu yana gördüğü en yüksek seviye olan yüzde 1.442'ye ulaşırken, 30 yıl vadelilerin faizi ise bir baz puan arttı ve yüzde 2.821'e ulaştı.