Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi Bakanlığının desteği ve Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği organizasyonunda beyaz eşya firmalarının temsilcilerinden oluşan ticaret heyeti, Güney Afrika Cumhuriyeti’ne ziyaret gerçekleştirecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, UR-GE desteği kapsamında Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği tarafından 24-29 Eylül'de gerçekleştirilecek program kapsamında Güney Afrika Cumhuriyeti’ne yönelik beyaz eşya yan sanayi ihracatının artırılması hedefleniyor.

“TURKHAS Takımı Projesi" nde yer alan 15 beyaz eşya yan sanayi firmasının temsilcilerinin bulunduğu heyet, Cape Town ve Durban'da beyaz eşya tesislerini gezecek ve firma yetkilileriyle ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

Türkiye'nin Güney Afrika ile dış ticareti 1,4 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. Güney Afrika, Türk beyaz eşya yan sanayi ihracatı açısından önemli bir potansiyel arz ediyor.

Dünyanın ikinci, Avrupa’nın ise en büyük beyaz eşya üreticisi olan Türkiye'de sektörün ihracatı 2016 yılında 2,2 milyar doları buldu. Beyaz eşya yan sanayi de doğrudan ve ana sanayiler üzerinden gerçekleştirilen ihracatıyla dış ticarette önemli bir sektör haline geldi.