Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, açıklama yapıyor:

2004 yılında İstanbul belediye başkanlığı görevimi bana tevdi ettiler. Ben özellikle sayın gelem başkanıma, partimin her kademesindeki görevlilerine teşekkür ediyorum. Beni İstanbul sathına çıkardılar. İstanbul gibi müjdelenmiş bir şehre başkanlık yapma şerefini bahşettiler. Bana gönlünde yer ayıran herkese özellikle ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Hemen şurada, bundan 13 yıl 5 ay 20 gün önce yine bir Cuma günü, dönemin belediye başkanlığını yapmış olan Ali Müfit Gürtuna’dan mührü almak için buradaydım. Emanetin ne olduğunu bilenlerdeniz dedim. Hep emanet olarak baktım. Kendi aileme, çocuklarıma vakit ayıramadım. Bunu tüm siyasiler yaşamaktadır. Eğer hizmet edecekseniz bu böyle. Çocuklarımızı hırsız gibi sevdik, evimize hırsız gibi gittik. Büyük sorumluluk aldık. Bu emanet şehirde bu görevi yapmaya çalıştık. Bir damla suya muhtaç olduğumuz, hava kirliliğinin had safhaya çıktığı, çöpten geçilmeyen İstanbul sayın genel başkanımızın vizyonuyla gelişti. Aynı kulvardan yürüdük. Hata etmemeye özen gösterdik. Hata yaparsak telafisi zordur.
Hata ile ihanet birbirine karıştırılmaması gerekir. İhanet affetme duygusunu gösteremeyiz.

Hata ile ihanet birbirine karıştırılmaması gerekir. İhanet affetme duygusunu gösteremeyiz.

Görevim esnasında değerli meclis üyelerim, çalışanları herkes ve özellikle herkes, il başkanlarımız son başkanımız sayın Selim Temurcu ile birlikte hizmet etmeye çalıştık. Onurlu ve gururluyum. 

Birçok çevre ve grupların manipülasyonuna rağmen İstanbullular bize güvendi, bizi yalnız bırakmadı ve bizim yolumuza devam etmemizi arzu ettiklerini söylediler.

Bir anekdot hemen söylemek isterim. Atatürk Oto Sanayii’nin bulunduğu bölgede bir körü vardı. Basit bir trafik sıkıntısı. Medyamız sürekli oradan yayın yapıyor ve “Bu ne hal” diyordu. Bir açıklama yaptım. 2009 seçimlerine gittiğimiz zaman İstanbullular seçmeyecek veya diyecekler ki devam etmesi lazım.
Çok şükür mahcup olmadık, yaptık ve başardık. Metrosuyla, raylı sistemi, çevresiyle her alanda ciddi yatırımlar yaptık. 1 kuruşa muhtaç olan belediye şu anda günü gelmiş 1 kuruş borcu yok. Ve bu yıl sonuna kadar 105 milyar yatırım yapmış bir belediye, borçlu bir belediye bırakmıyorum.

"Belediye başkanlık görevimden ayrıldım istifa ettim ama hala partimin üyesiyim"

"Bireysel düşüncelerimizi ortaya koyamayız. Ortaya koyduğumuz idealler uğruna gideriz. Hedefimiz 2023'tür.

"Başkanlık görevimden müsaademi istiyorum. Halkımız bana gönül koymasın"

"İnsan her şeyi affeder ama adam yerine konulmamayı affetmez."

KADİR TOPBAŞ KİMDİR?

Kadir Topbaş, 8 Ocak 1945 tarihinde Artvin'in Yusufeli ilçesinde dünyaya geldi. Eğitim hayatını Işık Lisesi, İstanbul İmam Hatip Lisesi, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun olarak tamamladı.

İstanbul Üniversitesi'nde Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü'nde "Hidiv Kasrı ve Boğaziçi Sivil Mimarisindeki Yeri" başlıklı doktora tezini tamamladı.

Uzun yıllar boyunca serbest mimar olarak çalışan Kadir Topbaş, 1994-1998 yılları arasında dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını yürüttü.

Danışmanlığı boyunca belediyeye bağlı olan saray, kasır ve tarihi eserlerin restorasyon çalışmalarına katkılar yapan Topbaş, Kültür Bakanlığı İstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma ve Anıtlar Kurulu başkan yardımcılığı görevini yürüttü.

1996 yılında yapılan yerel ara seçimlere Refah Partisi'nden Bakırköy Beelediye Başkanlığı'na aday oldu ancak seçilemedi. 1999 yılındaki yerel seçimlerde Fazilet Partisi'nden Beyoğlu Belediye Başkanlığı'na aday oldu ve seçildi.

Beyoğlu Belediye Başkanlığı görevindeyken "Güzel Beyoğlu" projesini hayata geçirdi. Mimari projesini kendisinin çizdiği "Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Rehabilitasyon" çalışmaları kapsamında Kasımpaşa’da Kapalı Spor Salonu Kompleksi, Eğitim ve Sosyal Tesislerini hizmete sundu.

28 Mart 2004 tarihindeki yerel seçimlerde Ak Parti'den aday oldu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildi. 2004'ten 2017'ye kadar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Kadir Topbaş, 22 Eylül 2017 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa etti.

haberturk.com