Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Geçtiğimiz hafta Fed'in 4.5 trilyon dolara ulaşan bilançosunu küçültmeye başlayacağını açıklaması ve bu yıl sonuna kadar bir faiz artışı daha olacağını belirtmesinin ardından gözler Başkan Janet Yellen'ın bu haftaki konuşmasına çevrildi.

Yellen'in yarın Ohio'daki bir toplantıda Türkiye saatiyle 18:50'de konuşması bekleniyor. Yellen'ın yanı sıra aralarında William Dudley, Charles Evans, Loretta Mester, Neel Kashkari, Patrick Harker, James Bullard, Esther George, Raphael Bostic, Eric Rosengren'in de olduğu bölgesel Fed Başkanları bu hafta konuşma yapacak.

TD Securites yolladığı bir notta geçen haftaki FOMC toplantısının ardından söylemlerde önemli bir farklılık olmayacağını ve şahin tonlamada değişim beklemediklerini belirterek "Ancak FOMC'nin piyasalarca sürpriz olarak karşılanan şahin tonlamasının ardından bölgesel başkanların daha net yapabileceği açıklamalar piyasa algısının her iki yönde de değişmesine neden olabilir" değerlendirmesine yer verdi.

Fed yetkilileri geçen hafta bu yıl bir faiz artışı daha olacağına dair tahminlerini değiştirmemiş, toplantı sonrası piyasaların Aralık ayında faiz artışı beklentisi %60'ın üzerine yükselmişti.

Fed maratonu New York Fed Başkanı William Dudley ile başlayacak. Haftanın devamında ABD'de 2. çeyrek büyüme verisi de takip edilecek.