Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, yatırımcılar Kuzey Kore'nin son tehditlerini ve Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin erken seçim çağrısını değerlendirirken aşağı yönde hareket etti. Bir yandan, volatilite sıçradı. 

Topix Endeksi içerisinde en çok kaybedenler, elektronik ve makine üreticileri oldu. Nikkei 225 volatilitesi, yükselişinin üçüncü gününe girdi. Yen, Kuzey Kore'nin, ülkenin uluslararası hava sahasında ABD'nin savaş uçaklarını vurabileceği açıklamasının ve ABD Başkanı Donald Trump'ın son yorumlarının savaş ilanından farksız olmasının ardından dolar karşısında Pazartesi günü güçlendi. 

Ando Securities yatırım araştırma müdürü Mitsugu Yokoyama, "Yatırımcılar, Kuzey Kore haberlerine bir miktar alışmış olsa da, özellikle Japonya hisselerinin Pazartesi günü yeni iki yıllık rekorlarından kapanmasının ardından kar elde etmeye istekli olacaklar" dedi ve "Piyasa, Kuzey Kore mevzusunun fiziksel bir çatışmaya dönüşmediği sürece çöküntüye uğramayacak" şeklinde konuştu.  

ABD Başkanı Donald Trump, 19 Eylül'de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Kuzey Kore'nin nükleer programından vazgeçmemesi durumunda ülkeyi "tamamen yok edeceği" yönünde tehditte bulunmuştu. Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong Ho ise, "Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin nükleer silah bulundurmak durumunda kalmasının tek sebebi ABD" şeklinde yanıt verdi.