Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Kuzey Irak'a ilişkin artan risklerin etkisiyle dün 3.50'den 3.55 seviyesine kadar yükselen kur bugüne düşüşle başladı. Kur akşam saatlerinde ise kademeli artışla yeniden 3.5505 seviyesini test etti.
 
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) tartışmalı referanduma dair gelişmeler kur üzerinde baskı unsuru olmaya devam ediyor. Referandumun ardından piyasalarda güvenli liman arayışı da sürüyor.

10 yıllıklar da açılışta 6 günde ilk kez düştü. 10 yıllık tahvilin faizi 4 baz puan gerileyerek %11 oldu.

HSBC Portföy Yönetimi'nden İbrahim Aksoy sabah saatlerinde yolladığı bir notta "jeopolitik risklerin yüksek seyrederken yabancı yatırımcının zararı kesmek için lira pozisyonlarının bir kısmını kapatmasıyla Dolar/TL kurunda 3.5490 direncinin üzerine hareket mümkün görünüyor." değerlendirmesini yaptı.

AKŞAM YELLEN İZLENECEK

Bugün ABD Merkez Bankası Başkanı Janet Yellen'ın konuşması da kur açısından önemli olacak. Yellen'ın para politikasına dair verebileceği mesajlar yakından takip edilecek. Yellen'ın Türkiye saatiyle 19:45'te konuşması bekleniyor.

Bu hafta birçok bölgesel Fed Başkanı da konuşma yapıyor. New York Fed Başkanı William Dudley dün ekonomideki toparlanmanın ücret artışlarını destekleyeceğini ve enflasyonun %2’lik hedefe ulaşacağını söyledi. Dudley Fed'in kademeli sıkılaşmayı sürdürmesi gerektiğini de ifade etti. Chicago Fed Başkanı Evans ise faiz artışı için enflasyonun yükseldiğine dair işaret görmek gerektiğini belirtti.