Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump ve Cumhuriyetçi liderler, uzun süredir beklenen vergi reformu planını Çarşamba günü açıklayacak. Yapılacak vergi reformunda, kurumların ödediği vergi oranları düşürülecek. Bir yandan, bireysel vergi tavanının yüzde 35 olarak belirlenmesi teklif edilecek, ancak yüksek gelire sahip kişilerin ödediği verginin daha yüksek olup olmama kararı Kongre'ye bırakılacak. 

Plan ile alakalı üç kaynak, Bloomberg News'e yaptıkları açıklamada, kurumsal vergilerin şu anki yüzde 35'lik seviyeden yüzde 20'ye indirileceğini ve işletmelere en az beş yıl için bulundukları sermaye harcamalarını hemen silme imkanı tanınacağını belirtti. 

Beyaz Saray, bu konuda yorum yapmadı. Vergi planı ile, kişilere yüzde 12, yüzde 25 ve yüzde 35 olmak üzere üç farklı vergi dilimi uygulanacak. Şu an için uygulanan 7 vergi diliminin hepsi ise bu seviyelerden yüksek olmakla birlikte yüzde 39.6'da zirve yapıyor.  

Yine de, Kongre'deki vergi belirleyici komitelere en yüksek geliri elde eden kişiler için dördüncü bir vergi dilimi ekleme esnekliği tanınacak.